Radiostyrda leksaker

Radiostyrda leksaker är för en del mycket mer än bara en lek och faktiskt en seriös sport som man verkligen satsar helhjärtat på. Radiostyrda leksaker finns i många olika modeller men bland annat som bilar, helikoptrar, flygplan och båtar.

Många av de radiostyrda leksakerna fungerar rent tekniskt på liknande sätt med en mottagare för radion, en strömförsörjare för servon och mottagaren och en batterihållare, för att nämna några av leksakens olika delar. En av de mest populära modellerna är bilarna, som även har sina egna sporter. Tävlar man med sin radiostyrda bil mot andra på en bana kallas det On Road. Banan är ofta en asfaltbana och bilarna är i en något mindre modell. Ännu mindre modeller av radiostyrda bilar körs ofta i något av de tre segmenten som brukar kallas för Turing/Track, Monstertruck och Overland. Dessa hör till några av de mest populära tävlingsgrenarna.

Många vuxna idag minns lekarna som liten med sin radiostyrda bil eller annan radiostyrd leksak. Det fanns en stor spänning i en leksak som faktiskt kunde flyga eller röra sig på golvet utan att man själv var där fysiskt och drog leksaken själv. Istället hade man bara en fjärrkontroll i handen vilket gjorde det hela lite mystiskt men samtidigt väldigt spännande. För ur kunde egentligen det radiostyrda planet flyga? En spännande leksak som många gärna vill att även nästkommande generation ska få uppleva.